Mexicaanse bruinenbonensoep



Ingrediënten:

100 gr chorizo in blokjes
1 rode peper in lange repen zonder zaadjes
4 rijpe tomaten gehalveerd
1 grote ui gesnipperd
1 el oregano
2 tl gemalen komijn
1 blik bruine bonen (400gr)
5 dl vleesbouillon
zout en peper
2 el limoensap
2 el verse koriander blaadjes
2-4 el zure room




Bereidingswijze:

Bak de chorizo in een soeppan op een laag vuur tot ze knapperig en
bruin zijn. Schep de chorizo uit de pan en bak de repen peper ongeveer
1 minuut in het bakvet. Schep de peper ook uit de pan. Leg de tomaten
met de snijkant in het bakvet en bak ze 2-3 minuten op hoogvuur.
Verdeel de ui, oregano en komijn eromheen en bak de het geheel zachtjes.
Voeg de bruine bonen met vocht en de bouillon toe. Breng de soep al
roerend aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep
grof met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en het limoensap.
Schep de soep in 2 wijde kommen en verdeel de chorizo, pepers, koriander
en de zure room erover. Extra feestelijk met tacochips.

Tacochips:

Verhit 8 el zonnebloemolie in een hapjespan. Snijd 2 soft-taco�s in 8 punten.
En bak deze knapperig en bruin. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi
direct met 2 el Mexicaanse kruiden en 50 gr belegen geraspte kaas.

Home